Toiveissa kultainen kevät

Ville Sorvoja saattaa juhlia kevään aikana Suomen mestaruutta.

 

Oulaistelaislähtöinen Ville Sorvoja elää jännittäviä aikoja.
Oululaista Lentopalloseura Ettaa edustava mies palaa parhaillaan Suomen mestaruudesta.
Finaaleissa Sorvoja kohtaa viimekautisen seuransa VaLePan.
”Toivottavasti kevät on kultainen. Työ ja lentopallo tekevätkin arjestani aika kiireistä, ja vapaa-aika tahtoo olla välillä vähän kortilla.”

Kiireestä huolimatta oulaistelainen lentopallotähti ehti istahtaa alas ja kertoa Seutumajakalle kuulumisiaan.

Mitä arkeesi kuuluu tällä hetkellä?
”Alkuun haluan kiittää Seutumajakan lukijoita kiinnostuksesta kuulla kuulumisiani. Tällainen lämmittää kyllä mieltä. Minulle kuuluu pelkkää hyvää. Asun Oulussa ja työskentelen tarjouslaskijana perheyrityksessämme Rakennusliike Sorvoja Oy:ssä. Vapaalla sitten vietän aikaa ystävien kanssa, mökkeilen Kalajoella ja Pyhännällä sekä matkustelen pari kertaa vuodessa. Kesällä tykkään urheilla kavereiden kanssa. Pelailemme muun muassa beachvolleytä, tennistä sekä golfia ja frisbeegolfia. Uutena harrastuksena mukaan on tullut wakeboarding, joka on kuin vesihiihtoa, mutta suksien tilalla on lauta.”

Milloin lähdit maailmalle synnyinseuduiltasi?
”Muutin Ouluun lukion jälkeen vuonna 2008. Samalla aloitin armeijan Lahden Urheilukoulussa.”

Miksi lähdit pois?
”Lähdin Ouluun opiskelemaan rakennusinsinööriksi ja pelaamaan lentopalloa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle Sun Volleyn riveihin. Oulu oli myös siinä mielessä mielekäs vaihtoehto, kun sieltä pääsi helposti hurauttamaan Oulaisiin koti-ikävän iskiessä.”

Käytkö vierailulla synnyinseuduillasi?
”Pyrin käymään kotona noin kerran kuukaudessa. Joulun olemme myös perinteisesti viettäneet kotona Oulaisissa.”

Millaisia muistoja sinulla on synnyinseudustasi?
”Minulla on Oulaisista pelkkiä hyviä muistoja. Koen, että siellä oli, ja on edelleen lapselle hyvät olosuhteet kasvaa. Harrastusmahdollisuudet olivat hyvät ja koulussa oli mukavaa. Oulaisissa on myös todella lämpimiä ja mukavia ihmisiä, jonka vuoksi sinne on aina kiva palata vierailulle. Moni oulaistelainen on myös kannustanut ja tukenut minua lentopallourallani, josta olen todella kiitollinen.

Mitä kerrot ystävillesi synnyinseudustasi?
”Kun on tullut puhe Oulaisista, niin olen kertonut, että se on viihtyisä ja kaunis kaupunki, jonka läpi virtaa upea Pyhäjoki. Olen myös maininnut, että siellä on hienoja tapahtumia ympäri vuoden, hyvät urheilumahdollisuudet muun muassa alueen hienoin ja uusin uimahalli), paljon menestyviä yrityksiä eri aloilta, viihtyisät ja terverakenteiset koulut sekä paljon kulttuuritarjontaa.”

Aiotko vielä jonakin päivänä palata asumaan synnyinseudullesi?
”Tällä hetkellä viihdyn hyvin Oulussa, mutta en pidä ollenkaan mahdottomana, että vanhemmalla iällä muuttaisi takaisin synnyinseudulle. Mukavaa ja aurinkoista kevättä kaikille!”

Takaisin Jutut -sivulle