Toivoa naisille

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike. Se lievittää naisten hätää yli 100 maassa.

 

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike. Se lievittää naisten hätää yli 100 maassa.
Suomessa Toivoa naisille työtä toteuttaa Medialähetys Sanansaattajat ry (Sansa) verkosto.
Tämä vuosi on Suomen Toivoa naisille -työssä juhlavuosi.
”Olemme saaneet rukoilla ja lähettää ilosanomaa Jeesuksesta maailman naisille nyt 20 vuotta. Jumala on armossaan antanut työn kasvaa näin monta vuotta”, iloitsee Eija Pohjosenperä Oulaisten Toivoa naisille -rukousryhmästä.

Liikkeen ydintoiminta on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle lyhyt rukous jonkun maailmalla olevan naisen ja hänen perheensä puolesta. Noin 60 000 rukoilijaa rukoilee sen avulla eri puolilla maailmaa. Teemana voi olla johonkin maahan tai ihmisryhmään liittyvä aihe tai muu tietty asia kuten vaikka tyttöjen koulutus. Suomessa toimii 100 rukousryhmää, ja rukouskalenteria tilaa 1600 tilaajaa.
Rukouskalenterin rukoukset ovat lyhyitä ja niitä on kuukauden jokaiselle päivälle. Maat ja maanosat vaihtelevat rukouksissa.
”Myös suomalaisten puolesta rukoillaan, aiheet voivat olla täältäkin. Yhdessä voimme ryhmässä rukoilla ja halutessa antaa myös taloudellista tukea. Esimerkiksi tukea naisten ja tyttöjen koulutukseen”, muistuttaa Eija Pohjosenperä.
Pohjosenperä kertoo, että joissain maissa on tehty myös esimerkiksi vankilavierailuja. Äitien koulutus on yksi tehokkaimpia tapoja parantaa lasten ja äitien terveyttä ja vähentää kuolleisuutta.
Lukutaidottomista 64 prosenttia on naisia.

Toivoa naisille tekee ja lähettää mediaohjelmia radiossa. Ohjelmat auttavat monin tavoin.
”Tietoa saa silloinkin, kun ei pääse kouluun tai ei osaa lukea. Silloin saa tietoa käytännössä ja hengellistä toivoa. Kuulee todellista ilosanomaa Jumalan armosta, joka antaa toivoa, rauhaa ja voimia vaikeuksissa ja tukee itseä, perhettä ja koko yhteisöä”.

Eija Pohjosenperä on itse ollut mukana Toivoa naisille –toiminnassa jo useamman vuoden ajan.
”Innostuin tästä, kun oli lähettinä Nepalissa. Näin, miten tärkeää on tehdä työtä naisten keskuudessa ja miten se auttaa koko yhteisöä. Nyt jäin eläkkeelle ja voisin olla tukemassa tällaisen ryhmän muotoutumista täällä Oulaisissa. Ryhmä toimii seurakunnan ryhmänä ja on avoin kaikille. Aloitamme 30.1. Luemme yhdessä Toivoa naisille –rukouskalenterin tammikuun rukoukset ja muistamme sisariamme maailmalla. Tervetuloa mukaan!”, vinkkaa Eija Pohjosenperä.

Takaisin Jutut -sivulle