Tulevat siivousekspertit kilpasilla

Jouni Maarala (oik.) ja Olli Tuomikoski ylsivät kärkisijoille Pluslajin JeduSkills –kilpailussa, joka on tarkoitettu puhdistuspalvelualan opiskelijoille.

 

Koulutuskeskus Jedun Oulaisten yksikössä Oulaistenkadulla vietettiin viime torstaina todellista urheilun juhlaa, kun siellä järjestettiin ensimmäistä kertaa Pluslajin JeduSkills 2019 –kilpailu. Kyseisen puhdistuspalvelualan koulutuksen 19 opiskelijasta mukaan kisailemaan oli uskaltautunut yhteensä 8 oppilasta.
”Se on todella hyvä määrä. Opiskelijat ovat olleet tästä kilpailusta aivan innoissaan. Halusimme antaa nyt erityistä tukea tarvitsevillekin mahdollisuuden näyttää osaamistaan, kertoivat kilpailun tuomari Merja Kalliokoski ja lajivastaava Sanna-Mari Pyy.”
Historian ensimmäisen Pluslajin JeduSkillsin voittajaksi ylsi Jouni Maarala. Toinen oli Olli Tuomikoski ja kolmas Mikko Paldanius. Tuomariston mukaan kolmikko oli pisteissä hyvin lähellä toisiaan.
”Tosi kivaa on ollut. Tässä on oppinut paljon uusia asioita, totesivat Jouni Maarala ja Olli Tuomikoski kilpailun päätyttyä.”
Pluslajin JeduSkillsin ensimmäisessä tehtävässä kilpailijoiden piti tunnistaa erilaisia siivousvälineitä. Luokkahuoneen ylläpitosiivouksesta tuli puolestaan koko kilpailun vaativin koitos. Tehtävä oli hyvin laaja, joka piti sisällään monta eri työvaihetta. Viimeisessä tehtävässä paneuduttiin pesuaineisiin ja tutkittiin niiden pH-arvoja sekä etiketeistä käyttötarkoituksia.

JeduSkills-kilpailusta saatu kokemus oli Sanna-Mari Pyyn mukaan niin hyvä, että hän aikoo käyttää sitä jatkossa yhtenä opetusmenetelmänään.
”Kyllä tässä näkee sen, että missä me mennään ja mihin pitää panostaa enemmän tiettyjen oppilaiden kohdalla. Opiskelijoillehan tämä oli hieno tapahtuma, koska tästä sai niin paljon hyviä onnistumisen kokemuksia, Pyy iloitsi.
Sanna-Mari Pyyn ja Merja Kalliokosken mukaan Pluslajin opiskelijoiden työpanokselle on tulevaisuuden työmarkkinoilla käyttöä. Onneksi esimerkiksi Oulaisten kaupunki on ollut hyvin mukana järjestämässä opiskelijoille työpaikkoja.
”Pitää sanoa, että ne jotka meiltä ovat kodinhuoltajiksi tai toimitilahuoltajiksi valmistuneet, ovat aika hyvin myös työllistyneet, kiitteli Sanna-Mari Pyy.
JeduSkills-päivä oli erityinen myös kaikille niillekin opiskelijoille, jotka eivät osallistuneet itse kilpailuun.
”He, jotka eivät osallistuneet, olivat oikeissa töissä eli antoivat pisteitä kilpailijoille. Taas meidän tuomarien tehtävä oli lopuksi tarkistaa, että pisteytys oli mennyt oikein, totesi Merja Kalliokoski.”
Pluslajin JeduSkills-kilpailun ensimmäinen, toinen ja kolmas saivat kukkakimpun lisäksi palkintorahaa 150, 100 ja 50 euroa. Ja päivän päätteeksi kaikki saivat juoda herkulliset kakkukahvit.

Takaisin Jutut -sivulle