Tunnelma kuin isossa turistikeskuksessa

Tunnelmallinen Villiperjantai-ilta valaistuine torikojuineen houkutteli paikalle kaiken ikäisiä kävijöitä.

 

Kaupungin pääkatuja reunustivat kauniit roihut ja väkeä saapui paikalle linja-autolasteittain ympäristökunnistakin. Iloinen puheensorina täytti kadut, kaupat ja kulttuurikohteet. Toimittajan kuvitelmaako? Ei, vaan Villiperjantai Oulaisissa.

Illan aikana Ermu, eli Elävän rytmimusiikin harrastajat ry teki näyttävän paluun. Debyyttikeikka pidettiin torilla kolmen hengen orkesterin voimin. Rumpuboksilla rytmiä löi Jani Gallén, laulajana toimi Arto Hintsala ja kitaraa soitti Mika Ilomäki. Liikkeelle lähdettiin pienellä akustisella parin biisin keikalla, mutta lisää elävän musiikin tapahtumia oulaistelaisille on jatkossakin luvassa yhdistyksen järjestämänä. Ideoita saa vapaasti heittää ja tulla toimintaan mukaan.
Tänä vuonna Villiperjantai-tapahtumaa oli hieman karsittu edellisistä. Esimerkiksi lasten elokuvailtaa Kinokulmassa ei järjestetty edelleen taustalla vaanivan koronavaaran takia. Mikrofonin varteen karaokea laulamaan päästettiin tällä kertaa vain karaokekerholaiset, koska mikrofonin hygieniasta huolehtiminen laulajien vaihtuessa olisi hankalaa. Tähän tarkoitukseen ollaan kehittelemässä jonkinlaista mikrofonisukkaa, joka varmistaisi turvallisen harrastamisen kaikille.

 

Ermun akustinen livedebyyttikeikka nähtiin Villissä perjantaissa torin esiintymislavalla.

Kirjastolla pyöri koko illan digitaalinen valokuvanäyttely. Kuvat olivat Väinö Jaakkolan (Jaakolan) suvun albumeista. Kirjastotoimenjohtaja Inga Petäjäsoja oli kiinnostunut tekemään kuvista näyttelyn huomattuaan, että suomentajana toiminut Jaakkola oli kotoisin Oulaisista.
”Albumeita oli kaikkiaan 15 kappaletta. Väinö Jaakkola harrasti valokuvausta ja suurin osa kuvista on hänen ottamiaan”, kertoo Inga.
Jaakolan talon kivinavetta on edelleen pystyssä yläkoulun ja kaaritemppelin lähellä.

Nälkäiseksi ei Villiperjantaissa tarvinnut kenenkään jäädä. Siitä pitivät huolen useat kahvi- ja ruokapisteet Oulaisten keskustan alueella. Tarjolla oli vohveleita, patonkia, lakritsia, kahvia, mehua ja tietenkin suosikkiannokseksi muodostunutta Lihakaupan nyhtöpossua. Ohjelmaa oli järjestetty kaiken ikäisille. Nuorisotila, kahvilat ja kaupat olivat avoinna kello 23 saakka ja ilta päättyi perinteisesti komeaan ilotulitukseen. Autoja liikkui Keskuskadulla välillä ruuhkaksi asti ja tunnelma oli kuin isommassakin turistikeskuksessa. Kauppiastyöryhmä teki jälleen ison työn tapahtuman järjestämisessä ja jatkoa suunnitellaan taas ensi vuodelle.

Takaisin Jutut -sivulle