Tunteet kuumenivat paikallisväännössä – Cobrien maalivahdille ulosajo

Cobrien revanssi Huskeista jäi haaveiluasteelle. Kotijoukkue oli oulaistelaisia selvästi parempi lukemin 7-4. Kuva: Matti Kalliokoski

Miesten III-divisioonaa pelattiin perjantaina Haapaveden jäähallissa, kun Cobrat hakivat alkukaudesta koettuun kotitappioon revanssia Huskeista.

Pisteet jäivät kuitenkin Haapavedelle, vaikkakin Cobrat pitivät kotijoukkuetta tiukilla aina ottelun loppupuolelle saakka. Huskien viisikkopeli toimi paremmin, ja vielä kun kotijoukkue onnistui viimeistelyssäkin paremmin, niin voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Jotain hyvääkin ottelusta löytyi Oulaisten kiekkoilun kannalta, kun Cobrien vasta 16-vuotias Topi Anttila debytoi miesten sarjassa. Anttila pelaa ja harjoittelee pääsääntöisesti Cobrien U17-joukkueessa, mutta fyysisellä koollaan ja muilla ominaisuuksillaan hän oli oiva mauste Cobrien edustusjoukkueen rosteriin. Kaiken lisäksi Anttila teki Huskien verkkoon kaksi maalia illan ottelussa.

Peliä oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun Huskien Aleksi Haukipuro teki illan avausmaalin. Muutaman minuutin kuluttua Cobrien Topi Anttila taisteli kiekon itselleen hyökkäyspäässä maalin kulmalla, haki tilaa vedolle ja laukoi kiekon verkkoon. Haapavetiset hallitsivat avauserää, ja erän jälkimmäisellä puolella Haukipuro onnistui maalinteossa toiseen kertaan. Näin tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toisessa erässä vuorostaan Cobrat sai luotua enemmän laukaisupaikkoja. Yrityksistä ei löytynyt kuitenkaan kummemmin laatua ja Huskien Mikko-Pekka Haarala onnistui torjumaan erässä 21 kertaa. Kaiken lisäksi Iiro Kärkölä siirsi Huskit 3-1 johtoasemaan erän loppupuolella siirretyn rangaistuksen aikana.

Päätöserään Cobrat lähti asenteella luoden hirmuisen paineen vastustajan maalille. Tämä tuotti tulosta kun Teemu Flink survoi kiekon maaliin Juho Epäilyksen syötöstä. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun HaU karkasi kolmen maalin päähän Petteri Nokelan ja Joona Kallion maaleilla. Erän puolivälissä Cobrat saivat jälleen hengen päälle, kun Topi Anttila viimeisteli Niklas Kukon syötöstä. Reilu minuutti tämän jälkeen Cobrat nousivat jälleen maalin päähän Teemu Flinkin tarjoillessa Juho Viitaselle, joka ei erehtynyt ja pisti kiekon maaliin. Mahdollisuudet voittoon kuitenkin hupenivat ajassa 56:21 kun Veli-Pekka Visuri teki Huskeille kuudennen maalin. Loppulukemiin 7-4 päästiin kun Rasmus Tähtelä ujutti kiekon maaliin kaksi sekuntia ennen pelin viimeisen erän loppua. Tässä vaiheessa Cobra-veskari Elias Kyrölältä katosi pelihuumori ja hän sai ulosajon arvoisen ottelurangaistuksen 5+20 minuuttia huitomisesta. Niinpä luukkumiehenä siihen saakka ollut Julius Turpeinen otti torjuntavastuun viimeisen kahden sekunnin ajaksi, käyden kuuntelemassa päätössummerin maalin edessä.

Huskien Mikko-Pekka Haaralalle torjuntoja merkittiin ottelussa kaikkiaan 41. Cobrien Elias Kyrölälle torjuntoja kertyi 48.