Tuomaristo häkeltyi yritysideakilpailun kovasta tasosta – tuloksena tasapeli

Joanna Minkkinen, Heli Torssonen ja Maria Olilla kauppakoulun joukkueesta. Heidän yritysideansa oli Street style -vaatteet.

 

Oulaisten lukiolla miteltiin kiivas kamppailu yritysideakilpailun voitosta marraskuun 25. päivä. Kilpailu oli vapaaehtoinen ja siihen osallistui kaksi ryhmää, joista toinen oli lukiolta ja toinen Oulaisten JEDU:n liiketalouden yksiköstä. Kilpailijat olivat opiskelijoita ja he kilpailivat heidän fiktiivisillä ideoillaan, joita jälkeenpäin arvioitiin ja kilpailijoita haastateltiin.

Ennen kilpailun alkamista tarjottiin kakkukahvit ja tuomaristo esittäytyi. Tuomaristossa olivat Elina Piippo Oulaisten yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja, Heidi Pasanen Leader-neuvoja ja Sirpa Nevanperä yrityspalvelusta.

Ensimmäisenä yritysidean pääsi esittämään kauppakoulun joukkue Street style -vaateyrityksellä. Yrityksessä keskityttäisiin ekologisuuteen, puhtaaseen tuotantoon ja se suunnattaisiin nuorille. Vaatteet olisivat itsesuunniteltuja. Tytöt olivat valmistelleet ideaa vain viikon, johon sisältyi idean keksiminen ja työn tuotos.

Lukion ryhmän ideana oli 3D-tulosteiden myynti ja suunnittelu. Yrityksen tuotteet olisivat puhelimenkuorista tuikkukippoihin. Yrityksen perustaminen ei ottanut kuin muutaman päivän. Päivyt Pylväs ja Eemil Juola loivat yhdessä yrityksen rakenteen.

Kilpailun taso oli niin korkea, että tuomarit eivät osanneet asettaa niitä paremmuusjärjestykseen. Paras vaihtoehto voittajaksi olivat molemmat joukkueet, eli kilpailu päättyi tasapeliin. Aiempiin vuosiin verrattuna lopputulos oli erikoinen.

Kirjoittaja: Veera Tikkala, Oulaisten lukio

Kuva: Ninna Wallin, Oulaisten lukio

Takaisin Jutut -sivulle