Työnhakija ja työnantaja kohtaavat

Tällaisia messuja ei ole Oulaisissa ennen nähty, lupaavat JOBiHUBi-messujen taustavoimina häärivät Sirpa Nevanperä, Mari Murto ja Jarmo Soinsaari.

 

Jedun Oulaisten liiketalouden yksikössä järjestetään 4.2. uudenlainen rekrytapahtuma, JOBiHUBi-messut.

Jedun Oulaisten liiketalouden yksikön taukohuoneessa istuu kolme innosta puhkuvaa ihmistä. Syy tällaiseen mielentilaan löytyy helmikuun 4. päivä järjestettävistä JOBiHUBi-messuista. Oulaisissa on järjestetty aikaisemminkin erilaisia rekry-messuja, mutta JobiHubi on nyt ensimmäinen laatuaan.
Kehitys- ja elinkeinojohtaja Jarmo Soinsaari kertoo, että Oulaisten alueella on tällä hetkellä paljon työpaikkoja auki ja lisää on tulossa esimerkiksi suurhankkeiden kuten Pyhäjoen ydinvoimalan valmistuttua. Esimerkiksi juuri Fennovoiman edustajat ovat mukana JOBiHUBi-messuilla kertomassa omasta toiminnastaan.
”Nämä messut järjestetään työelämän tarpeita varten. Messuilla on yhteensä 150 työpaikkaa tarjolla”, mainostaa Jarmo Soinsaari.

Soinsaari muistuttaa, että JOBiHUBi-messuille tervetulleita ovat kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Hän odottaa, että kello 12-18 aikana Oulaisten liiketalouden yksikössä vierailee monisatapäinen ihmisjoukko.
”Jos on esimerkiksi työttömyysuhan alla ja haluaa alkaa opiskella uutta alaa, voi messuille tulla katselemaan, mitä mahdollisuuksia tällä alueella voi olla. Uudelle uralle voi lähteä missä iässä tahansa”, muistuttaa hankekoordinaattori Sirpa Nevanperä Oulaisten Yrityspalvelukeskuksesta.
Jarmo Soinsaari muistuttaa, että uutta työtä metsästävien kannattaa ottaa mukaansa oma cv, jonka voi jättää sopivalle työnantajalle tulevia mahdollisia rekrytointineuvotteluja silmälläpitäen. Ja jos cv:n tekeminen kaipaa vielä hiomista, saa tähänkin pulmaan apua JOBiHUBi-messuilta.
”Voi olla, että kesätyöpaikka on monelle se, mistä lähdetään liikkeelle. Messujen ajankohta on hyvä, sillä monet yrittäjät ovat sanoneet, että 4.2. sopii juuri hyvin kesätyöhakuun”, Soinsaari kiittelee.

Lapsiperheidenkään ei tarvitse miettiä, minne jälkikasvunsa voisi laittaa messuilla käynnin ajaksi. Tästä huolen pitää Jedun lähihoitajakoulutuksessa olevien opiskelijoiden järjestämä lapsiparkki.
Ja jotta koko päivä ei menisi pelkäksi kuivin suin kiertelyksi, voi sopivan ajan kohdalla käydä nauttimassa pientä korvausta vastaan vaikkapa JobiHubi-leivoskahvit.
”Leivoksia tehdään vain 250, joten nopeat syövät hitaat”, nauraa Sirpa Nevanperä.
JOBiHUBi-messut ovat siellä esiintyville yrityksille täysin ilmaiset, sillä kaikesta ständien ja muusta messuosaston rakentamisesta vastaavat Centria-ammattikorkeakoulun messuammattilaiset.
”Monet yrittäjät ovat kyselleet, että mitä sinne messuille pitää ottaa mukaan. Olen vaan sanonut, että ota pää mukaan. Se riittää. Oman messuosaston rakentaminen on yleensä yritykselle iso panostus ja monesti osastot ovat hyvin kotikutoisia. Nyt tähänkin puoleen saadaan ryhtiliikettä”, Nevanperä korostaa ja muistuttaa, että kaikki mattimyöhäiset yritykset ovat vielä tervetulleita tapahtumaan mukaan.

Takaisin Jutut -sivulle