Tytöille kultaa KLL:n pesisturnauksesta

Oulaisten joukkueeseen kuuluivat seuraavat pelaajat: (ylärivi vas.) Saana Ahvenlampi, Anni Mäyrä, Fanni Hietaharju, Meea Mäyrä, Miina Hietaharju, Roosa Jussi-Pekka, Helmi Santanen, Lilja Siltakoski (alarivi vas.) Jessica Prittinen, Josefiina Rasinaho, Iida Jaakkonen, Inka Kivioja, Ilona Kankaanpää, Amanda Niiranen ja Mianna Raudasoja. Pelinjohtajat Miko-Gabriel Raudasoja ja Riitta Rautio.

Koululiikuntaliiton järjestämä pesäpalloturnaus pelattiin syyskuun puolivälin paikkeilla Ilmajoella. Turnaukseen osallistui myös Oulaisten yläkoulun tyttöjoukkue Sotkamon, Laihian ja Ilmajoen joukkueiden lisäksi. Joukkue koostui pääasiassa 7. – ja 8. luokkalaisista pesistytöistä. Kaikki tytöt pelaavat pesäpalloa myös vapaa-ajallaan. Turnaukseen osallistumisen yhtenä kriteerinä on, että pelaajien tulee olla turnaukseen ilmoitetun koulun oppilaita. Tämä palvelee tietysti pieniä paikkakuntia, joissa yläkouluja on yleensä vain yksi ja siten pelaajia voi yhdestä koulusta joukkueellinen löytyä.

Turnauksessa pelattiin kaksi peliä. Välierissä ratkottiin joukkueet finaaliin ja pronssipeliin. Oulaisten yläkoulu sai ensin vastaansa maineikkaan pesispitäjän, Sotkamon, joukkueen. Oulaisten tytöt voittivat loukkaantumiseen lopetetun ottelun lopulta 14-9 ja etenivät näin ollen finaaliin. Finaaliin oli voitollaan edennyt myös kotikentällään pelannut Ilmajoen joukkue. Finaalissa oulaistelaisten peli oli tasaisen varmaa ensimmäisestä vuoroparista lähtien ja kultaa voitettiin lukemin 21-5. Voitto valtakunnallisessa Koululiikuntaliiton turnauksessa ei ole mitenkään itsestäänselvyys ja saavutusta voidaan pitää jopa harvinaisena. Mikä parasta, joukkue pääsee osallistumaan turnaukseen myös ensi vuonna, jolloin lähes kaikki tytöt ovat vielä yläkouluikäisiä oppilaita.

Kirjoittaja: Riitta Rautio

Takaisin Jutut -sivulle