Ukkosmyrsky teki tuhoja Oulaisissa – navetasta lähti katto irti

Puita on mennyt urakalla nurin tänään iltapäivällä ympäri Oulaista ja muuta Jokilaaksoa.

Myrsky – ja ukkosrintama saapui Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueelle tiistaina iltapäivällä. Pelastuslaitoksella tuli kello 17.30 mennessä kaikkiaan noin 50 tehtävää. Tehtävät ovat koostuneet erilaisista myrskytuhojen raivauksista ja kaatuneiden puiden raivauksista eri puolella aluetta. Pahimmat tilanteet ovat olleet navetan katon irtoaminen Oulaisissa. Peltikate oli kuoriutunut noin 20 metrin matkalta pois. Eläimet olivat sisällä onnettomuuden sattuessa, mutta eivät vahingoittuneet.

Muut tehtävät ovat olleet rakennusten päälle kaatuneet puut ja muutamien kattojen irtirepeytyminen. Oulaisissa oli teollisuuselementtejä noussut ja kääntynyt katolle noin 50 metrin matkalla. Kirkon pihalla puu kaatui henkilöauton päälle, Matkanivassa kaatui useita puita tielle.

Oulaisten rakennuspalo oli erehdys, eikä siellä ollut paloa. Haapavedellä tuhoutui tulipalossa 60 neliömetrin kokoinen rakennus. Muut tehtävät ovat yhden tai useamman puun kaatumisia teille ja sähkölinjoille.

Myrsky ei ole aiheuttanut pelastuslaitoksen tietojen mukaan vakavia henkilövahinkoja. Aineellisia vahinkoja on syntynyt eri puolella aluetta. Myrskytuhojen raivaukseen on hälytetty Jokilaaksojen alueella pelastustoimen resursseja useita kymmeniä pelastusryhmiä.

Myrskyrintamat ovat tilanteita, joissa muun muassa hätäkeskus ja pelastuslaitos joutuvat välittämään ja suorittamaan lyhyessä ajassa kymmeniä jopa satoja tehtäviä. Tämän vuoksi pelastuslaitos perustaa hätäkeskuksen avuksi oman johtokeskuksen, joka jakaa tehtäviä alueelle. Näin on tehty myös tänään kiireellisempänä aikana.

Pelastuslaitoksen oma tilannekeskus priorisoi tehtävien kiireellisyyden, kaikkein vakavimmat ja kiireellisimmät tilanteet hoidetaan ensin. Jokaisessa kohteessa käydään, mutta jokaiseen kohteeseen ei ehditä välittömästi. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä maltillisuuteen tällaisissa tilanteissa ja mikäli esimerkiksi kaatunut puu ei välittömästi uhkaa ihmisiä tai omaisuutta voi asiasta ilmoittaa viranomaisille hieman myöhemmin.

Päivitetty 23.6.2021 kello 10:10

Takaisin Jutut -sivulle