Ulla Suvannon kutomisista tykkää presidenttikin

Ulla Suvannon kutomia, kuviollisia villasukkia voi käydä ihailemassa Cafe Hilppassa.

 

Kaikki viime aikoina Cafe Hilppassa asioineet eivät ole voineet olla huomaamatta kahvilan seinällä roikkuvia villasukkia. Kutojana on kunnostautunut oulaistelainen Ulla Suvanto.
”Pääsin eläkkeelle ja aloin miettiä, että mitä alkaisin tehdä. Päätin ruveta kutomaan sukkia. Aloitin lapasista ja lähetin parit myös presidenttiparille. Sain vastaukseksi kiitoskortin”, hymyilee Ulla Suvanto.
Ulla Suvannon tekemät sukat eivät ole niin sanottuja tavallisia villasukkia. Niitäkin hän toki tekee lähinnä silloin, kun katselee illalla telkkaria. Tavallisen sillasukan kudonnassa pystyy miettimään muitakin asioita. Toista on kuvioitujen villasukkien kohdalla. Silloin Ulla Suvannolle ei kannata puhua mitään, sillä kaikki keskittyminen on villasukassa ja sen eri yksityiskohtien tekemisessä.

Ulla Suvanto kutoo kuvioituja sillasukkiaan niin sanotusta paremmasta villalangasta, yleensä Faberista tai Stepistä, jotka ovat nelisäikeistä lankaa. Langat Suvanto ostaa joko oulaistelaisesta Vilukkosta tai nettikaupasta. Kutomiseen käytettävä puikkokoko on 2,5 tai 3, eli todella kapea. Sukkien kuvia Ulla Suvanto ei suunnittele itse, vaan käyttää malleina netistä tai kirjoista löytämiään kuvia.

”Nyt olen kutonut toista viikkoa joutsenlampisukkia yhdelle ballerinalle. Lapsenlapsilleni olen kutonut pääkallosukat, joita he käyttävät unisukkina”, nauraa Ulla Suvanto.
Ulla Suvannon kädentaidon näytteet ovat olleet jo jonkin aikaa esillä Cafe Hilppassa. Kyselyjä sukkien ostomahdollisuudesta on jo sadellut Suvannollekin saakka, mutta hän aikoo pysyä tiukkana periaatteessaan: nämä sukat eivät ole myytävänä.
”En myy sukkiani, koska arvelen, etteivät ihmiset ole valmiita maksamaan niistä kunnollista hintaa. Nämä sukat ajattelin viedä kotiin ja välillä käyn niitä laatikosta katsomassa. Muutamat menevät joululahjaksi”.

Sukkien lisäksi Ulla Suvanto on kutonut vauvojen potkupukuja sekä naapurille perinteisen villapuseron. Kutomisen lisäksi hän osallistuu Jokihelmen opiston neulontakurssille, jossa opeteltua on tullut muun muassa tällä hetkellä hyvin suosittua makrameesolmeilua.
”Siellä on tosi hyvä ope, Sirpa Pirttala-Haasiomäki, jolta voi aina kysyä neuvoa, jos ei osaa jotakin juttua”, kehuu Ulla Suvanto.

Takaisin Jutut -sivulle