Uniapneapotilaille oma digihoitopolku

Sairaanhoitaja Hanna-Kaisa Lumiaho vakuuttaa, että uniapnean digihoitopolun käyttö on hyvin helppoa. Palvelussa voi myös esittää uniapneaan liittyviä kysymyksiä.

 

Oulaskankaan sairaalassa on otettu käyttöön uniapnea digihoitopolku. Se on tarkoitettu uusille Oulaskankaan sairaalan kautta CPAP-laitehoitoa aloittaville uniapneapotilaille. Potilaat liitetään digihoitopolkuun laitehoidon aloituksen yhteydessä.

Sairaanhoitaja Hanna-Kaisa Lumiaho kertoo, että digihoitopolun yhtenä tarkoituksena on vähentää sitä aikaa, mikä hoitajilla menee normaalisti potilaan ohjaukseen aloituskäynnillä. Tämän taas odotetaan vaikuttavan positiivisesti uniapnean laitehoidon odottamisajan pituuteen ja tästä syntyviin hoitojonoihin.
”Potilas voi milloin vain tutustua sivuston materiaaliin ja poimia sieltä haluamansa tietoa. Digihoitopolun kautta voi myös esittää meille kysymyksiä viestitse”, toteaa Hanna-Kaisa Lumiaho.

Tällä hetkellä potilaiden ja hoitohenkilökunnan välinen kommunikointi tapahtuu puhelimitse, mutta Lumiahon mukaan takaisinsoittojärjestelmä ei ole aina täysin aukoton. Näin ollen netin kautta käytävällä asioinnilla voidaan parantaa hoitajien ja potilaiden välistä saavutettavuutta.
”Tietenkään kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa tällaista digiloikkaa, joten jatkamme myös perinteistä vastaanottoa tavalliseen tapaan”.

Digihoitopolun käyttöön asiakas tarvitsee tietokoneen, kännykän tai tabletin sekä nettiyhteyden. Palveluun kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella, esimerkiksi pankkitunnusten avulla.
”Palvelua pääsee käyttämään vasta sitten kun olemme liittäneet potilaan ajanvarauksen yhteydessä palvelun käyttäjäksi. Digihoitopolku on tarkoitettu vain niille potilaille, joilla aloitetaan uniapnean laitehoito. Muussa tapauksessa uniapneasta saa lisätietoa Terveyskylä.fi nettisivuilta”, Lumiaho muistuttaa.

Hanna-Kaisa Lumiahon mukaan uniapnea digihoitopolusta on tullut positiivista palautetta Oulun yliopistollisesta sairaalasta, jonka oma palvelu on ollut käytössä marraskuusta 2019 lähtien. Samanlaista vastaanottoa odotetaan nyt myös Oulaskankaan sairaalassa.
Lisätietoa uniapnea digihoitopolusta voi lukea osoitteesta: www.terveyskyla.fi

Takaisin Jutut -sivulle