Uudenlainen työterveyshuolto saapuu alueelle

Vahvan kiinnostuksen siivittämänä alueella on alkamassa yritysten ja yhteisöjen omistama voittoa tavoittelematon yhdistyspohjainen työterveyshuolto.
Työterveyshuolto omaksi! -ohjausryhmä on selvitystyönsä pohjalta päättänyt, että toiminta perustetaan alueella yhteistyössä Pietarsaaren Työterveysyhdistys ry:n ja Keskipohjanmaan Työterveyshuolto ry:n kanssa. Nämä toimijat ovat yhdistymässä kesän aikana ja yhdistymisen myötä toimintaa käynnistetään yhteistyössä uuden nimen alla myös uudelle alueelle.

Valitulla mallilla ei toimintaa tarvitse aloittaa kokonaan alusta, vaan yhteistyössä jo toimivan organisaation kanssa.
Olevat toimijat ovat kehityskyvyltään ja asiantuntemukseltaan paras taho laadukkaan työterveyshuollon käynnistämiseksi alueella. Heidän yrityskulttuuri ja johtamistapa on laadukasta ja avointa, jonka takia alueen yritykset ja yhteisöt pääsevät tasavertaiseksi osaksi toimintaa ja hallintoa.

Olevan toiminnan hyödyntäminen, avoin ja luottamuksellinen toimintatapa sekä asiakaslähtöisyys takaavat sen, että palvelu tuotetaan asiakkaan haluamaan tarpeeseen ja kustannuksiltaan edullisesti. Nykyaikaiset järjestelmät takaavat myös ajanmukaiset yhteydet ja palvelut yrityksen henkilöstöhallinnon ja tietojärjestelmien suuntaan. Selvitystyö on kiinnostanut alueen työterveyshuollon ammattilaisia myös siinä määrin, että paikallinen työterveyshuolto on saamassa hyvin ammattitaitoista henkilökuntaa.

Toiminnan on määrä käynnistyä ensi vuoden alusta alkaen.
Aluksi Ylivieskassa ja jo heti alkukeväästä myös Nivalassa ja Kalajoella sekä mahdollisesti myös muilla paikkakunnilla myöhemmin, jos asiakaspohja on riittävä.
Asiakassopimusten laadinta käynnistyy välittömästi, elokuussa alkaa myös osaavan henkilökunnan rekrytointi sekä toimitilojen valmistelu eri paikkakunnille.

Yritysten ja yhteisöjen sitoutuminen palveluiden käyttäjiksi heti alkuvaiheessa on erityisen tärkeää, koska kyse on voittoa tavoittelemattomasta toiminnasta.
Yhdistykseen liittyminen maksaa sata euroa ja asiakassopimusten laadinta toimijan kanssa on mahdollista jo nyt, vaikka toiminta käynnistyy vuoden 2020 alussa.
Sitoutuminen on suositeltavaa ja erityisen tärkeää käynnistämisvaiheen suunnitelmien ja toimien ennakoinnin sekä henkilöstöresurssien näkökulmasta.

Takaisin Jutut -sivulle