Uudet nuorisotilat taipuvat moneksi

Oulaisten kaupungin nykyinen nuorisotilarakennus Sahankadulla on tullut tiensä päähän ja se tullaan purkamaan. Mutta ei hätää. Uutta nuorisotilaa puuhataan jo kovaa vauhtia Oulaistenkatu 38:aan eli niin sanottuun Enkovaaran kiinteistöön. Oulaisten kaupungin hyvinvointijohtaja Sanna Mäyrä kertoo, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, päästään muuttopuuhiin pääsiäisen jälkeen. Uuden nuorisotilan avajaiset pyritään järjestämään huhtikuun aikana.

Oulaisten kaupungin nuorisotoimi on etsinyt uusia tiloja jo pitkään. Kriteereinä oli, että tila on helposti saavutettavissa, lähellä kouluja ja tilaratkaisultaan nuorisotilaksi sopiva.
Vaihtoehtona oli myös tilojen vuokraus, mutta kaupunki sattuikin ostamaan samanaikaisesti Enkovaaran kiinteistön ja lopulta nuorisotoimi päätti siirtää toimintonsa sinne.
”Esimerkiksi lämmityskustannuksissa tulemme säästämään huomattavasti, kun hallinto ja nuorisotila ovat jatkossa samassa rakennuksessa”, toteaa Sanna Mäyrä.
Hyvinvointipalvelut, joihin kuuluvat nuorisotoimen lisäksi kulttuuri- ja liikuntapalvelut, ovat jo siirtyneet Enkovaaran toiseen kerrokseen Lautatarhankadulta.

Enkovaaran kiinteistössä neliöitä on 370 kahdessa kerroksessa. Katutasossa oleva tila tulee nuorten käyttöön. Tilassa on myös eri tasoja ja niillä toimintoja saadaan kätevästi eriytettyä. Tiloihin tulevat tilat oleilulle, askartelulle, bänditoiminnalle, pingikselle sekä biljardille. Myös pleikkarin pelaaminen onnistuu omissa tiloissa. Toimintaa nuorisotiloissa on maanantaista perjantaihin kello 12 eteenpäin sekä lauantaisin kello 18-23. Sunnuntaisin tilat ovat kiinni.

Ennen kuin nuoret pääsevät nuokkariin käsiksi, pitää siellä tehdä jonkin verran remonttia. Sanna Mäyrä kertoo, että nuorisotilan osalta ilmanvaihtoa on parannettu ja sähköistystä nykyaikaistettu. Lattiapinta on uusittu. Vanhoista tiloista hyödynnetään kiinteitä kalusteita esimerkiksi keittiön osalta. Nuoretkin pääsevät osallistumaan remonttiin pintojen maalaamisella. Kiinteistön yläkerrassakin on tehty oma remonttinsa. Sinne nykyaikaistettiin sähköt ja yhteydet, parannettiin ilmanvaihtoa ja maalattiin pintoja.

Takaisin Jutut -sivulle