Uusi koti löytyi Jyväskylästä

Antti Kalapudas siirtyi joulukuussa Vaasan Sportista Jyväskylään Jypin riveihin. Nyt 23-vuotiaalla pelaajalla on todelliset mahdollisuudet menestymiseen Liigassa. Kuva: Jiri Halttunen

 

Oulaisten Huiman kasvatti Antti Kalapudas pitää Liigan tasoa todella kovana.

23-vuotias Oulaisten Huiman kasvatti Antti Kalapudas on ehtinyt saavuttaa lyhyellä jääkiekkoilijan urallaan jo paljon. Kirkkain kruunu lienee edelleen vuonna 2016 voitettu alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus.
”Se on totta kai tähän mennessä hienoin hetki uralla. Oli iso kunnia saada pelata kotikisoissa ja sitä saavutusta osaa arvostaa koko ajan enemmän ja enemmän”, kertoo Antti Kalapudas.
Vaikka kultaa tulikin kaulaan jo nuorella iällä, ei saavutus ole täyttänyt Antti Kalapudaksen vatsaa maajoukkuetasolla. Päinvastoin. Nyt pitäisi saada nostettua omat liigapelit sille tasolle, että kutsu A-maajoukkueeseen jälleen tulisi.
”On kunnia-asia pukea maajoukkuepaita päälle ja pystyä pelaamaan niitä pelejä hyvin”, hän miettii.

Varsinaisen liiga-uransa Antti Kalapudas käynnisti Oulun Kärpissä kaudella 2015-2016. Sitä ennen hän oli ehtinyt tehdä tuhojaan Kärppien juniorisarjoissa yhdessä muun muassa eräiden Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven kanssa. Vaikka Kalapudas itse odottelee vielä mahdollisuutta siirtyä jonain päivänä isommille pelikentille, on hän ainoastaan ylpeä ja onnellinen entisten junnupelikavereidensa menestyksestä.
”Olen tietysti tyytyväinen kavereiden puolesta. Sinne NHL:ään kun pääsee ja siellä vielä onnistuu, niin antaahan se buustia myös omaan tekemiseen, että ei se ole mikään mahdottomuus”.
Kalapudas ei päässyt koskaan varsinaiseen lentoon Oulussa, vaan hän siirtyi kaudella 2016-2017 Vaasan Sportiin, missä hän teki lopullisen läpimurtonsa Liigan kärkipelaajien joukkoon ollen joukkueen paras pistemies toissa kaudella.
”Lähdin Oulusta Vaasaan sen takia, että halusin kehittyä kunnon liigapelaajaksi. Tietenkin tämä viimeinen kausi oli siellä huono, mutta muuten Vaasan vierailulta jäi positiiviset fiilikset”.

Kausi 2019-2020 alkoi toden totta Antti Kalapudakselta Sportissa vaisusti, ja hänen sekä joukkueen välinen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Edessä oli jälleen muutto, tällä kertaa Keski-Suomeen ja Jypin riveihin. Tällä hetkellä mies viilettää hyökkäysketjussa yhdessä Anton Stråkan ja Ossi Louhivaaran kanssa. Alku on lupaillut ainakin hyvää.
”Hyvältä on tuntunut ja olen viihtynyt Jyväskylässä. Stråka on nuori pelaaja, joka tekee paljon töitä ja luistelee hyvin. Louhivaara on taas kokenut hyökkääjä, joka on yleensä aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pitkän kokemuksensa takia hän ei tee kentällä juuri virheitä”, Kalapudas kehuu.
Kalapudaksen mielestä Liigassa pelataan tällä hetkellä hyvää kiekkoa. Parasta on, että nuoret pelaajat saavat kunnon näytönpaikan monessa seurassa.
”Vauhti on kasvanut koko ajan, kun laadukkaita pelaajia tulee mukaan. Jotain se kertoo tämän sarjan tasosta, että niin monet suomalaispelaajat pomppaavat täältä NHL:ään ja Venäjälle”.

Tällä hetkellä Antti Kalapudaksen edustama Jyp on hyvissä asemissa sarjan kärkipäässä. Hän uskoo, että joukkueella on kaikki mahdollisuudet pelata itsensä vaikka päätyyn eli mestaruuteen asti. Vaikka kauden mittaan pelejä kertyy jokaiselle joukkueelle tasan 60, löytää Antti Kalapudas joukosta kaksi ryhmää, joiden kohtaamista hän odottaa joka kerta tavallista enemmän.
”Tietysti Kärppiä ja nyt myös Sportia vastaan saa aina oman ekstrabuustinsa”, hän tunnustaa.

Takaisin Jutut -sivulle