Valokuitutyöt käynnissä

Matti Heikkinen kävi maanantaiaamuna tarkistamassa, miten valokuituverkon rakennustyöt etenee.

 

Valokuituverkon rakentaminen on ollut käynnissä reilun parin viikon ajan.
Esitöiden lisäksi maahan kaivetaan uraa Kilpualta etelän suuntaan. Kaapelin tulee sijoittua minimissään 70 senttimetrin syvyyteen.
Oulaisten Kuidun projektivastaava Matti Heikkinen uskoo, että ensimmäinen talous liitetään valokuituverkkoon vielä tämän vuoden puolella.
”Ensimmäiset taloudet, jotka liitetään verkkoon, tulevat olemaan juuri Kilpualla. Nyt pyritään tekemään junaradan idänpuoleiset rakennustyöt mahdollisimman valmiiksi. Nyt voisi ajatella, että ensimmäiset saavat valokuidun käyttöön marraskuun lopussa tai joulukuun alussa. Jos kaikki menee hyvin, meillä on tämän vuoden lopussa jo 200 valokuidun käyttäjää.”
Heikkisen mukaan tällä hetkellä kaapelin kaivuutyöt etenevät hieman odotettua hitaammin.
”Tämä johtuu siitä, että aikaisemmista kaapeleiden sijoittelusta johtuen joudumme tekemään esiaurausta, sillä kaivinkoneella ei riitä voima kauas ojan pohjalle.”

Keskustan alue valmistunee ensi kesänä.
”Meille tulee ensi keväänä iso ryhmä koneita tekemään kaapeliraivauksia. Siinä vaiheessa tehdään töitä joka puolella Oulaista.”
Viimeisin valokuitukytkentä on tarkoitus tehdä viimeistään ensi vuoden marraskuussa.
”Silloin pitäisi olla verkko täysin valmis. Vielä tässä vaiheessa voi tehdä tilauksia. Siellä, missä suunnittelu ei ole vielä valmistunut, hinnat ovat suunnilleen samat kuin ennenkin. Toivon omakotitalon liittymän tilanneita seuraamaan yhteydenottoamme suunnittelijaltamme, jotta talokohtaiset ratkaisut saadaan tehtyä.”

Takaisin Jutut -sivulle