Valokuituyhtiö sai työntekijän

Matti Heikkinen uurastaa valokuituhankkeen toteutumisen eteen.

 

Oulaisten Kuitu Oy on saanut ensimmäisen työntekijän.
Valokuituasiaa ajamaan on kutsuttu kaupunginvaltuutettu Matti Heikkinen, joka tulee olemaan lähikuukaudet kiireinen mies. Ja jos valokuituhanke toteutuu, saattaa miehen kiireet riittää vuoden 2020 loppuun asti.
”Valokuitu lisää Oulaisten vetovoimaa ja palvelee nykyisiä kaupunkilaisia entistä paremmin. Valokuituhankkeen toteutuminen vaatii kuitenkin sen, että saamme riittävästi liittyjiä siihen.”
Heikkisen mukaan riittävä määrä on 2000 sitovaa liittymisilmoitusta.
”Oulaisissa on 3400 kiinteistöä, josta 2100 on omakotitaloja ja loput rivi- ja kerrostaloasuntoja. Myynti ja markkinointi tullaan toteuttamaan tämän talven ja kevään aikana. Jos kaikki menee suunnitellusti, valokuidun rakentaminen alkaa ensi kesänä.”
Valokuituhankkeen yhteishinta on 6,2 miljoonaa euroa.
Valtion tuen, kaupungin satsauksen lisäksi kokonaispottiin tarvitaan liittyjien rahaa.

Omakotitalon liittymishinta on 400 euroa. Ravi- ja kerrostaloasuntojen hinnoittelua ei ole päätetty. Asioista neuvotellaan taloyhtiöiden kanssa.
Jos valokuituhanke toteutuu, tavallisimman yhteyden hinnaksi on määritelty 39,90 euroa kuukaudessa. Oulaisten Kuitu Oy:stä korostetaan, että se on voittoa tavoittelematon yhtiö.
Lähiaikoina kuituyhtiö avaa internetsivut, jonka kautta asiakas voi ilmoittautua valokuidun tilaajaksi. Sivuilla on myös muuta tietoa valokuituun liittyen.
”Lisäksi talven ja kevään aikana tullaan järjestämään eri puolilla Oulaista kuituiltoja, jossa kaupunkilaiset voivat tutustua asiaan asiantuntijoiden avulla.”

Takaisin Jutut -sivulle