Valtuuston kuulumiset: Kuuluuko!

Valtuusto ahertaa paljon myös kokouksien välissä. Pykäliä saattaa olla monia ja jokaiseen aiheeseen pitäisi paneutua mahdollisimman hyvin, mutta minä ainakin turvaudun virkamiehen sanaan, esimerkiksi tarvitaanko vanhusten puolelle kotihoitoon lisää väkeä? Eihän yksityinen valtuutettu voi sitä tietää! Kyllä se kokemus tulee kentältä. Ennen päätöksentekoa kuuntelemme viranhaltijoita, työntekijöitä ja palveluja käyttäviä. Myös netti toimii apuna katsoessamme, onko samanlainen päätös onnistunut muissa kunnissa. Tämä ei tosin tarkoita, että teemme samanlaiset päätökset kuin muutkin kunnat. Ei kangistuta vanhaan perinteeseen: tämä on aina ennenkin näin tehty…

Toinen vastakohta tulee, kun idea esimerkiksi päiväkotien keskittämisestä yhteen paikkaan on lähtenyt yhden virkamiehen kädestä. Olen huomannut, että mitä isompi väkimäärä varhaiskasvatuksessa on, sitä enemmän ainakin meidän lapset sairastavat. En myöskään näe, kuinka olisi pedagogisesti parempi, että lapset laitetaan soluasuntoihin? Itse koen, että perheillä pitää olla varhaiskasvatuksessa vaihtoehtoja, on se sitten perhehoito, päiväkoti tai oma mummo. Kotihoidon tuelle minäkin jäisin, jos se vain olisi tarpeeksi.

Hallituspaikalta me perussuomalaiset olemme nyt saaneet näkymän aitiopaikalle. Täältä näkee monet asiat eri lailla, koska tietoa valuu joka puolelta. Monet asiat on jo moneen kertaan käyty läpi ennen valtuustojen kokouksia, ja päätöstenteossa tarvitsemme aina kentän kokemusta, koski asia vaikkapa urakan kilpailutussääntöjä. Nämä aiheet ovat haastavia, mutta onneksi viimeksikin otti paikallinen urakoitsija yhteyttä ja saimme asiaan muutoksen. Asia koski konetöiden kilpailutusta, jossa oli urakoitsijoita syrjivä pykälä.

Seuraavat vaalit lähestyvät ja tarvitsemme sitä kokemusta mukaan! Me perussuomalaiset haluamme kaikista ryhmistä teitä mukaan päätöstentekoon. Itselleni rakkaita aiheita ovat lapset, koulu ja atk, mutta esimerkiksi vanhustenhuolto ja sairaalan toiminta ovat vielä aika kaukaisia aiheita. Näissä asioissa pitää kuulla kentän kokemus.
Tehkäämme siis yhdessä Oulaisista paikkakunta, jossa kuntalaiset ovat mukana vaikuttamassa. Kaikki piilossa tehdyt päätökset aiheuttavat vain kysymyksiä ja vääriä oletuksia!

Mika Antikka (ps.)
kaupunginvaltuutettu

Takaisin Jutut -sivulle