Valtuuston kuulumisia: Positiivinen vire

Kuulumisen julkaisun hetkellä kesäkuu on vaihtunut jo heinäkuuksi ja kesä on edennyt puoleen väliin. Takana on helteinen ja aurinkoinen kesäkuu. Olemme päässeet nauttimaan ennätyksellisen lämpimistä päivistä. Koronan aiheuttamia poikkeussääntöjä ja suosituksia on päästy keventämään. Ikäihmiset saavat elää vapaammin ja tavata sukulaisiaan ja ystäviään pitkän kotona oleskelun jälkeen.

Kesä on alkanut positiivisissa merkeissä Oulaisissa. Katuja on keskustassa paranneltu, kuituverkon rakentaminen etenee. Liikennevalojen rakentaminen ”Nesteen risteykseen” on aloitettu. Urheilukentän kunnostus tulee valmistumaan vielä tämän kesän aikana. Yksi näkyvä, pieni, mutta mieleinen katukuvan ilmeen kohennus tapahtui viime viikolla. Keskustanaisten tekemä aloite konkretisoitui näkyväksi, kun kukkaistutuksia ilmaantui kaupungille. Ensireaktio niihin on ollut toivomamme, positiivinen. Aloitteessa toivoimme kukkalaatikoita muun muassa Ukko-Pekan läheisyyteen ja silloille. Kiitos kaupungin työntekijöille istutusten tekemisestä.

Ensimmäinen kauteni valtuutettuna on jo pitkällä. Uudet vaalit häämöttävät jo ensi vuonna. Työ lautakunnissa on opettanut monenlaista. Päätöksenteossa tulee pystyä ottamaan huomioon monipuolisesti eri näkökulmia, etsimään toisia ratkaisuja ja yhdistelemään hyväksi koettua vanhaa sekä uutta. Virkamiehet esittelevät ja lautakunnat tekevät päätökset. Kevään aikana sivistyslautakunnassa on muun muassa käsitelty varhaiskasvatuksen palvelusetelin käyttöönottoa, uimahalliin liittyen aukioloaikoja ja lippujen hintoja. Senioreiden uimapassi herätti syksyllä paljon keskustelu. Lautakunta toi käyttöön ihan uuden passin, hyvinvointipassin, joka sisältää uinnin lisäksi myös muita liikunnallisia toimintoja.

Vertaisin päätöksentekoa joukkueurheiluun. Vaikka asioista ollaan eri mieltä, riitelevät asiat, eivät ihmiset. Kokouksissa keskustellaan, tarvittaessa äänestetään ja tehdään päätös. Urheilussa oman joukkueen kesken pyritään mahdollisimman hyvään lopputulokseen. Vastustaja on pidettävä pari askelta perässä. Pelin päättymisen jälkeen ollaan kuitenkin kavereita keskenään. Me-henki vallitsee molemmissa. Puolueilla ja joukkueilla on omat näkökulmansa ja tavoitteensa, joiden puolesta toimitaan.

Koska urheilu, erityisesti pesäpallo, on iso osa omaa kesääni, haluan nostaa esille kaupungin urheilutarjonnan kesän aikana. Urheilualueella, jäähallin ympärillä tapahtuu päivittäin. Jalkapalloilijat potkivat nurmikentillä, pesäpalloilijat kopittelevat tekonurmella. Onneksi koronatilanne on sallinut sarjojen aloittamisen ja kaupunkilaisetkin pääsevät nauttimaan urheilutarjonnasta. Mikäpä olisi mukavampi tapa viettää kesäistä päivää, kuin nauttia siitä urheilukatsomossa. Siellä voi tavata tuttuja, nähdä tunteita herättäviä suorituksia ja nauttia pullakahvitkin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos mielessä on asioita, joita pitäisi muuttaa.

Tahdon toivottaa jokaiselle lämmintä kesän jatkoa.

Janette Rajaniemi (kesk.)
kaupunginvaltuutettu

Takaisin Jutut -sivulle