Vapaaehtoinen digikummi auttaa Vihannissa

Valtion byrokratian kanssa asiointi netissä voi olla joskus hankalaa. Silloin asiaan perehtyneestä digikummista voi olla apua.

 

Kaikilla vihantilaisilla ja miksei muillakin lähialueen ihmisillä on mahdollisuus saada apua tietokoneen tai älypuhelimen käytössä, ja vieläpä ilmaiseksi. Alpuan kylällä asuva Timo Törmikoski lupaa auttaa hädässä olevia. Hän lähti vapaaehtoiseksi digikummiksi pari vuotta sitten raahelaisessa Neuvorassissa käyntinsä jälkeen.
”Hankkeen vetäjä oli silloin käymässä Neuvorassissa. Nykyään hanketta ei hallinnoi kukaan ja kaikki on oman osaamisen varassa, toteaa Timo Törmikoski.”

Törmikosken mukaan digikummi on kaikille tietotekniikan käyttäjille hyödyllinen apu. Hyvin monella kun tahtoo olla jonkin tasoisia vaikeuksia tietokoneen tai älypuhelimen kanssa.
”Esimerkiksi valtion byrokratian kanssa asioiminen on tavallisesti hyvin monimutkaista. Minulla on siitä puolesta paljon kokemusta. Suurella osalla kansalaisia ei ole sellaisia käyttötaitoja, joita vaaditaan nykypäivänä.”

Digikummius on vertaistukitoimintaa. Parhaiten digikummin tavoittaa puhelimella.
”Osa ongelmista selviää puhelimessa, mutta monimutkaisemmat asiat kuten esimerkiksi käyttöjärjestelmän asennukset vaativat henkilökohtaisen käynnin, kertoo Timo Törmikoski.”

Törmikosken tapa auttaa asiakasta on antaa neuvoja puhelimessa koneen käyttäjälle, joka itse tekee kaikki tarpeelliset toimenpiteet. Timo Törmikosken apua tietoteknisissä ongelmissa voi pyytää numerosta 050 5341871.

Takaisin Jutut -sivulle