Vappuhumua Oulaisten torilla

Mikäli olit vappuna keskustassa liikkeellä, saatoit havaita ilmassa vappuiloa: ihmiset olivat kerääntyneet torille nauttimaan yhdessä kauniista kevätpäivästä, hyvästä ruoasta ja mukaansatempaavasta musiikista. Oulaisten vapputapahtuma veti puoleensa kaikenikäisiä, ja monen mielestä oli huippua, että vastaavaa ylipäätään toteutetaan. Etenkin, kun tympeä takatalvi väistyi juuri ajoissa tarjotakseen mitä hienoimman sään, joka ehdottomasti korreloi väenpaljouden ja positiivisen tunnelman kanssa. Puheensorina kävi, hymyjä ja osallistumista näkyi runsaasti.
”Onhan se kiva, että tällaista järjestetään, ja saadaan nuoret ja lapset liikkeelle”, Tuomo Kontio kommentoi.

Myös Pirjo Oja on mielissään tapahtumasta, ja toteaa ohjelman olleen mielestään varsin monipuolinen. Sitä riittikin kaikille, lapsia viihdyttämässä olivat taikuri Petri Närhi sekä klovnipari Alberttiina ja Huubert kaverikoirineen. Kirjastolla järjestettiin Rapupojan lakitus, jonka klovnipari hoiti hienosti. KoronaGallerian puolella puolestaan päästiin tutustumaan yläkoululaisten ja lukiolaisten taiteeseen ”Emmätiiä?”-näyttelyssä, nähtävillä oli kaikkea lyijykynäpiirroksista pienoispatsaisiin.

Päivän pääesiintyjänä toimi elektro-folk duo Junna, joka houkutteli väkeä liikkuvan lavan edustalle tanssimaan. Heitä edelsivät puhallinorkesteri sekä Jussi Alaraasakka. Torille oli pantu myös pystyyn muutamia erilaisia myyntikojuja, joista löytyi jokaiselle jotakin. Ja jos mikään näistä ei innostanut, oli olotilassa tarjolla yhteislaulua sekä Välittämisen Valtaistuin -yhteisötaideteoksen avajaiset. Tapahtuman päätteeksi järjestettiin vielä autoajelu.

Sekä Pirjo Oja että Tuomo Kontio ottivat avoimilla mielin vapputapahtumassa vierailun osaksi tämänvuotista vapunviettoaan ja päätyivät nauttimaan torilla vietetystä ajasta. Molempien vappu oli sisällöllisesti varsin perinteinen; Kontio kuvailee omaansa sanalla ”normaali”, kun taas Oja listaa:
”Olen paistanut munkkeja, siivonnut vähän, koristellut huushollia ilmapalloilla ja serpentiinillä…”
Mitä luultavimmin oulaistelaiset toivovat näkevänsä tulevaisuudessa lisää tämänkaltaisia tapahtumia.

Takaisin Jutut -sivulle