Venlalla on jännittävä kesä edessä


16-vuotias Venla Murto on yksi niistä 20 onnekkaasta suomalaisnuoresta, jotka osallistuvat heinäkuun 8.–15.7. päivä Norjassa Lomin kunnassa järjestettävälle Pohjoismaiden yhteiselle 4H-leirille. Yhteensä leirille kokoontuu yli tuhat 4H-harrastajaa Suomen lisäksi Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta.
Norjassa nuorille on tarjolla monenlaista hauskaa tekemistä. Ohjelmaan kuuluu tutustumista toisiin leiriläisiin, kiinnostavia työpajoja, hauskoja kilpailuja, vierailu Klimapark 2469-jääluolapuistossa ja retkeilyä Jotunheimenin vuoristoalueella.
Vaikka leirin alkuun on vielä hieman aikaa, on Venlan vatsassa jo muutamia perhosia. Aikoohan hän matkustaa nyt elämänsä ensimmäistä kertaa yksin ulkomaille. Venlan tie Norjaan aukesi sen jälkeen, kun hän osallistui vastaaville leireille Suomessa. Norjan leiristä hän odottaa hauskaa kokemusta.

4H-kerhoon Venla osallistui ensimmäistä kertaa 6–7-vuotiaana. Parasta 4H-toiminnassa on hänen mukaansa yhteisöllisyys sekä se, että kerhon parissa hän pääsee sellaisten asioiden pariin, joihin ei muuten pääsisi. Oulaisten 4H-kerhossa Venla on toiminut ohjaajana liikunta-, tanssi- ja kokkikerhossa.
Venlan elämässä on meneillään isoja asioita muutenkin. Kesäkuun alussa hän päättää peruskoulun ja tavoittelee paikkaa Oulun Madetojan musiikkilukiosta. Tieto lukioon pääsystä selviää kesäkuun puolivälissä. Musiikkilukio on 8 vuotta poikkihuilua soittaneelle Venlalle ensisijainen opiskelupaikkavaihtoehto, mutta jos ovi ei sieltä aukea, aikoo hän suunnata Oulaisten lukioon.
Ennen Norjassa järjestettävää Pohjoismaiden 4H-leiriä ehtii Venla tienata hieman rahaa kesätöistä. Työpaikkana on jo entuudestaan tuttu 4H:n kesäkioski parin viikon ajan.

Takaisin Jutut -sivulle