Veroilmoituksen korjauksen ehtii tehdä vielä tiistaina

 

Viimeisillä 1,6 miljoonalla palkan- ja eläkkeensaajilla on täydentämisen määräpäivä tiistaina 19.5. Verohallinto kannustaa tekemään mahdolliset täydennykset OmaVerossa.


Valtaosalla tiedot esitäytetyllä veroilmoituksella ovat valmiiksi oikein eikä täydennettävää ole, mutta esitäytetyn veroilmoituksen tiedot pitää silti tarkistaa. Jos ne ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään, muistuttaa Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki.

”Esitäytetyltä veroilmoitukselta pitää tarkistaa, että viime vuoden tulot ovat oikein. Lisäksi kannattaa lisätä mahdolliset vähennykset, kuten kotitalousvähennys ja matkakulut. Kannattaa huomata, että matkakuluissa ja tulonhankkimismenoissa on molemmissa 750 euron omavastuu”, Hietamäki vinkkaa.

Toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa määräpäivä veroilmoituksen täydentämiselle oli 2.4. Palkan- ja eläkkeensaajien määräpäivät ovat 5.5., 12.5. ja 19.5. niin, että kunakin päivänä määräpäivä on 1,6 miljoonalla henkilöllä.

Ne palkan- ja eläkkeensaajat, jotka ovat täydentäneet veroilmoitustaan, saavat verotuspäätöksensä kesäkuusta alkaen. Uusi verotuspäätös saattaa tulla myös siinä tapauksessa, että Verohallinto saa henkilön verotukseen liittyvää uutta tietoa sivullisilmoittajilta, esimerkiksi työnantajalta. Niillä asiakkailla, joiden veroilmoitukselle ei saada uutta tietoa, esitäytetylle merkitty verotuksen lopputulos jää voimaan. 

Toiminimiyrittäjien ja heidän puolisoidensa verotus valmistuu ennen palkan- ja eläkkeensaajia, ja kaikki saavat verotuspäätöksensä viimeistään lokakuussa. Veronpalautusten tai mätkyjen maksupäivät ovat kaksi kuukautta eteenpäin verotuspäätöksen saamisesta.  

”Verotus päättyy nykyisin yksilöllisesti eli eri aikaan eri asiakkailla. Suurin osa asiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Nämä ovat myös mätkyjen yleisimmät maksukuukaudet”, Nilla Hietamäki kertoo.

Suomalaiset täydensivät esitäytettyjä veroilmoituksiaan viime vuonna ensimmäistä kertaa OmaVerossa. Tuolloin täydennyksiä teki noin neljännes kaikista asiakkaista, ja heistä OmaVerossa toimi 81 prosenttia. 

Nilla Hietamäki kertoo, että tänä keväänä sekä OmaVero-palvelussa että vero.fi-sivuilla on rikottu kävijäennätyksiä. 

”Esimerkiksi toukokuun ensimmäisellä viikolla OmaVeroon kirjauduttiin yhteensä yli 800 000 kertaa ja vero.fi:ssä oli yli miljoona kävijää”, Hietamäki kertoo.

”Verotoimistoissa käyvien määrä on tänä keväänä puolittunut viime vuodesta ja palvelunumeroihinkin on soitettu vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Chatissa puolestaan on vastattu yli kaksinkertaiseen määrään kysymyksiä, ja suurimman osan chateista on hoitanut chattibotti”.

Takaisin Jutut -sivulle