Vikströmin tähtäin olympialaisissa

Antti Vikström havittelee olympiaedustuspaikkaa jo tämän vuoden kisoissa.

 

Jousiampuja Antti Vikström saattaa hyvinkin olla seuraava oulaistelainen olympiaurheilija.
Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hiljattain Vikströmille 6000 euron arvoisen urheilija-apurahan, joka parantaa huomattavasti hänen mahdollisuuksiaan panostaa jousiammuntaan.
”Tämä on ensimmäinen kausi, jolloin taidan päästä siihen tulokseen, ettei kilpailemisesta tarvitse enää itse maksaa. Aikaisempina vuosina on pitänyt laittaa omasta kukkarosta enemmän tai vähemmän. Suomessa ammattilaisia on viime vuosina ollut yksi, Taru Kuoppa. Meillä on tässä suhteessa vielä pitkä matka maailman huippumaihin.”
Vikströmillä on luonteenpiirteenä jousiammuntaan tärkeä ominaisuus.
”Olen rauhallinen luonne. Se sopii jousiammuntaan, mutta ei vauhdikkaisiin lajeihin.”
Oulaistelainen kisaa 70 metrin matkalla. Toissa viikonloppuna hän kisasi 18 metrin matkalla SM-hallikisoissa ja selvisi puolivälierin asti.
Vikström edustaa Oulun Jousimiehiä. Se takaa paremmat mahdollisuudet menestyä joukkuekilpailuissa.
”Kevät ja alkukesä on kiireistä kilpailuaikaa. Kausi huipentuu kesäkuun Hollannin MM-kisoihin, jossa voi jo lunastaa paikkansa seuraaviin Tokion olympialaisiin.”

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hiljattain Vikströmille 6000 euron arvoisen urheilija-apurahan.

 

Yrityksen puutteesta oulaistelaista ei ainakaan voi syyttää. Harjoituskaudella toistoja tulee valtava määrä.
”Harjoittelen kuutena päivänä viikossa. Viikon aikana tulee ammuttua noin tuhat nuolta. Ampumisen lisäksi teen fysiikka- ja mielikuvaharjoitteita.”
Vikström valmistuu lääkäriksi kuukauden päästä ja aloittaa kesällä työt Haapaveden terveyskeskuksessa.

Hän on työskennellyt myös Oulaskankaan päivystyksessä.
”Apurahojen ja tukien myötä tilanne on nyt hyvä. Pystyn osallistumaan nyt kaikkiin haluamiini kisoihin. Kisaamiseen tarvitaan taloudellisia varoja lähinnä matkoihin ja asumiskuluihin.”
Vikström on vasta 26-vuotias, joten hänellä on jäljellä kosolti hyviä kilpailuvuosia.
”Tavoitteena on saada paikka seuraaviin olympialaisiin. Jos katsoo viime kauden tuloksia, se on hyvinkin mahdollista. Olympialaisiin pääsee mukaan 64 jousiampujaa. Viimeisin oulaistelainen olympiaurheilija on tainnut olla isäni vuodelta 1988, joten nyt olisi aika saada uusi nimi historiaan.”

Takaisin Jutut -sivulle