”Voimailijoiden salilla” punnerretaan puhtaasti

Heikki Rautio valmistautuu penkkipunnerrustreeniinsä.

 

Oulaisten yläkoulun kuntosali tunnetaan myös nimellä “voimailijoiden sali”. Oulaisten voimailijat -86 ry on harrastanut tiloissa voimanostoa ja muuta kuntosaliliikuntaa nimensä mukaisesti 1980-luvulta saakka.

Oulaisten Voimailijoiden mukaan Oulaisissa on todella hyvät liikuntamahdollisuudet, ja kuntosaliliikuntaa on mahdollista harrastaa useammassa eri paikassa.
Voimailijat muistuttavat, että yläkoulun salikin on edelleen käytettävissä ja siellä on hyvät mahdollisuudet nimenomaan voimanoston harrastamiseen. Seuralla on vuoro arkipäivisin kello 17-18:30. Maksulappua ei ole heti pakko ottaa mukaan, vaan ensiksi voi muutaman kerran kokeilla, ovatko seuran varaamat vuorot omaan aikatauluun sopivia ja onko sali muuten mieluinen.

Voimanosto on laji, joka kehittää kuntoa ja lihasvoimaa monipuolisesti. Siihen kuuluvat penkkipunnerrus, jalkakyykky ja maastaveto.
“Kannattaa opetella tekniikat hyvin vapailla painoilla”, opastaa voimailijoiden puheenjohtaja Tapio Aikio. Valmentajanakin toiminut Aikio mainitsee, että harrastus on varsin edullinen. Kuntosalille ei tarvita muita varusteita kuin tavalliset sisäliikuntavaatteet.
Voimailijoiden salivuorolla käy monen ikäistä porukkaa. Osa on käynyt salilla jo kymmeniä vuosia. Niinpä tavallisimmat tekniikat voimaharjoittelussa ovatkin harrastajille niin tuttuja, että aloittelijan kannattaa halutessaan pyytää heiltä neuvoja omaan treenaamiseensa.
“Neuvotaan se mitä osataan”, lupaa salin vakiokävijä Juha Tervonen.

Ihan huonoja harrastajien neuvot eivät ole olleet. Salilta on ponnistettu kahteen kertaan maailmanmestaruuteen ja tälläkin hetkellä yksi nainen seurasta kilpailee SM-tasolla.
“Oulaisten voimailijat kilpailevat aina puhtaassa sarjassa käyttämättä mitään vääriä keinoja”, kertoo Tapio Aikio seuran periaatteista.

Etenkin nuoria aikuisia seuran jäsenet haluavat kannustaa kokeilemaan rajojaan voimanoston ja jopa lajissa kilpailemisen parissa.
Kuntosaliliikunnasta on hyötyä kaikenikäisille ja treenaamalla voi ennaltaehkäistä monia sairauksia. Voimailijat toivottavat uudet jäsenet tervetulleiksi salille. Vuorot löytyvät Oulaisten kaupungin varausjärjestelmästä nettiosoitteesta juliusvaraus.fi.

Sonja Kukkola

Takaisin Jutut -sivulle