Vox Ardens juhlii ensi lauantaina

Tapani Tirilän johtama Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens on toiminut nyt 20 vuotta ja juhlii ensi viikonloppuna.

Sen laulajat ovat Oulaisista, Haapavedeltä, Ylivieskasta ja Kalajoelta. Kuoron toimintaan on sisältynyt  vuosikymmenien kuluessa konsertteja ja esiintymisiä niin omalla alueella kuin Turussa, Tampereella, Lahdessa, Helsingissä, Porissa, Haminassa, Muoniossa, Hetan Musiikkipäivillä, Vaasan Kuorofestivaaleilla, Ahvenanmaan kiertueella tai Saksan ja Slovakian matkoilla. Kuoro on osallistunut moniin yhteisprojekteihin erityisesti Tapani Tirilän johtamien muiden kuorojen kanssa.
Matkan varrella on esitetty muun muassa Carl Orffin Carmina Burana, Gabriel Faurén Requiem ja John Rutterin Requiem. Kuoro on luokiteltu Sulasolin Laulu- ja Soittojuhlien yhteydessä kahteen kertaan korkeimpaan 1. kategoriaan. Slovakiasta, Bratislavasta oli tuomisina kahden sarjan hopeamitalidiplomit kuorojen luokittelukilpailuissa.
Juhlakonsertti järjestetään lauantaina Oulaisten Merkuriussalissa. Konsertissa kuullaan muun muassa W.A. Mozartin kuusi  Nocturnoa. Muita säveltäjänimiä ovat ruotsalainen Hugo Alfvén ja unkarilainen Lajos Bárdos ja suomalaiset Ilmari Hannikainen, Heino Kaski, Pekka Kostiainen, Heikki Valpola, Anssi Tikanmäki ja Kaj Chydenius. Unto Monosen  ja Eugen Malmstenin evergreenit täydentävät monipolvista konserttia.

Takaisin Jutut -sivulle