Vox Ardens konsertoi

Tapani Tirilän johtama alueellinen Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens täyttää tänä vuonna 20 vuotta.
Kuoro juhlisti sitä jo keväisellä konsertillaan.

Nyt kuoro pitää vielä kaksi hyväntekeväisyyskonserttia, Oulaisten seurakuntakodissa ensi sunnuntaina kello 15.00 ja Haapaveden kirkossa ensi viikon torstaina kello 19.00. Konserttien tuotto käytetään tukea tarvitsevien lapsiperheiden hyväksi. 
Urkurina konserteissa on erityisesti ranskalaisromanttisen virtuoosisen urkumusiikin esittäjänä tunnettu Elias Niemelä Kiimingistä. Hänellä on niin sanotut digitaaliset superurut ja tämä soitin on käytössä ainakin Oulaisten konsertissa.
Kuoron ohjelmistossa on muun muassa ranskalaisen romantiikan ajan säveltäjän Charles Gounodin kirjoittama 5-osainen messu, Missa Brève nro 5.
Sanat Missa Brève tarkoittavat lyhyttä messua. Elias Niemelä soittaa myös ranskalaista musiikkia, Theodore Duboisin teokset Fiat Lux (Tulkoon valkeus) ja Paradise.  Lisäksi kuullaan suomalaista kuoromusiikkia, muun muassa Juhani Haapasalon sävellys paimenpsalmin tekstiin ja sovitus virrestä Oi Herra, luoksein jää. Juhani Komulaisen Herra minun valoni ja Ilkka Kuusiston sovitus kansansävelmästä Tääll` yksinäni laulelen ja Oulaisten entisen kanttorin Kustaa Penttilän sovitus ruotsalaisesta sävelmästä Suojaavat siipes sekä Jaakko Löytyn säveltämä Toisiamme siunaten päättävät konsertit.

Takaisin Jutut -sivulle