Vuosikymmenet karaokea

Oulaisten karaokekerho järjesti konsertin 25-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi.

Konsertin teemana oli karaoken vuosikymmenet, ja yleisö sai nauttia 3,5 tuntia vauhdikasta listahittitykitystä. Lauluja ei vain esitetty, vaan täpötäyden Satakielisalin lava muuttui konsertin ajaksi Pirren baariksi. Baarin asiakkaat tilasivat juotavaa, selasivat biisilistoja, kävivät esittämässä oman kappaleensa, tanssivat, ihastuivat ja pettyivätkin kuin aidossa karaokebaarissa ikään. Nähtiinpä lavalla Paula Koivuniemikin.
Edes sähkökatko ei latistanut tunnelmaa. Baarimikko vain totesi pimeälle salille, että se tuli pilkku normaalia aikaisemmin tänään. Sähköt saatiin takaisin ja meno jatkui.
Konsertissa kuultiin ikivihreistä muun muassa Jouni Kahilaisen esittämä Paratiisi, Tuija Mämmelän Kotiviini, Jonna Partalan Lulu sekä uudemmat Salla Rentolan Cicciolina ja Aki Salopuron Samaa taivasta katsotaan.
Oulaisten karaokekerho perustettiin vuonna 1998. Idea tuli Pirjo Ojalta. Perustajajäsenistä paikalla olivat Paavo Oja, Pirjo Oja, Jouko Törmälä ja Veikko Mäyrä, joka esitti konsertissa kappaleen Sinut tulen aina muistamaan.

Karaokekerhon perustajajäsenet Veikko Mäyrä, Jouko Törmälä, Pirjo Oja ja Paavo Oja.

Juontajana toimi Radio Pookista tuttu Ari Kettukangas, joka nivoi musiikkikappaleet osaksi Suomen historiaa ja imitoi sen merkkihenkilöitä. Suomeen karaoke rantautui 1980-luvulla. Alkuun laulettiin englanniksi. 1990-luvulla pystyi jo laulamaan suomeksikin. Ensimmäinen suomalainen karaokekappale oli Kirkan Surun pyyhit silmistäni, jonka konsertissa esitti Markku Asikkala. Kappale löytyy Finnkaraoke vol 1 -kasetilta.
Oulaisten karaokekerho on yksi vanhimpia edelleen toiminnassa olevia karaokeyhdistyksiä Suomessa. Se aloitti toimintansa 3.8.1998 Väinölänrannassa lainavälineillä. Nykyään kerhossa on jäseniä noin 70, omat tilat torin laidassa ja tietokonepohjaiset järjestelmät. Kerho järjestää keikkoja, tapahtumia, matkoja ja kilpailuita.
”Onko missään näin aktiivista karaokekerhoa kuin Oulaisissa”, ihmetteli juontajakin.
Karaokekerho järjestää joulukonsertin 9.12. Satakielisalissa soitteessa Kuntotie 2 Oulainen.

Takaisin Jutut -sivulle