Weteraanikonepäivät siirtyvät vuodelle eteenpäin

Weteraanikonepäiviä on järjestetty Oulaisissa yhtäjaksoisesti 27 vuotta. 

 

Kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen pidettävät Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Oulaisissa on päätetty peruuttaa kuluvalta vuodelta. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 9.-11.7.2021 tältä kesältä siirtyvillä teemoilla ”Weden woimaa ja terwan tuoksua”.

Aluehallintoviraston ja THL:n arviot koronavirustilanteen pahimmasta vaiheesta Pohjois-Suomessa ovat siirtyneet kesäkuulle, ja tämänhetkisten tietojen mukaan rajoitustoimet voivat Pohjois-Suomessa jatkua läpi kesän. Tapahtuman järjestäjän Weteraanimoottorikerho Wanha Woima ry:n hallitus totesi torstai-iltana pitämässään kokouksessa yksimielisesti, että heinäkuun alussa järjestettävän tapahtuman toteuttaminen ei ole turvallista yleisölle, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille, riskejä on liian paljon.

”27 vuotta yhtäjaksoisesti järjestetyn menestyksekkään tapahtuman peruuttaminen tältä kesältä ei ollut helppo päätös, mutta ihmisten terveys on ensisijalla”, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Aitto-oja.

Vuoden merkittävimmän tapahtuman siirtyminen vuodella eteenpäin ei kuitenkaan hiljennä perinnekeskuksen ja Törmänhovin aluetta. Kesän aikana on tarkoitus jatkaa talkootyönä Kuntun mökin kunnostusta sekä alueen ja hallien järjestelytöitä rajoitusten sallimissa puitteissa.

Wanhan Woiman väki toivoo pandemiatilanteen rauhoittuvan syksyyn mennessä, jotta päästäisiin toteuttamaan syyskaudelle suunniteltuja pienempiä tapahtumia, joista ensimmäisenä on tarkoitus toteuttaa sadonkorjuuseen ja kekrin viettoon liittyvä tapahtumaviikko 14.-20.9. Tulevista tapahtumista ja talkoista tiedotetaan yhdistyksen nettisivuilla ja paikallislehdissä.

Takaisin Jutut -sivulle