Yli 500 asiakasta – lisää tarvitaan vielä

Tukihakemuksen ja kilpailutusten osalta Oulaisten kuituhanke on päässyt etenemään aikataulun ja suunnitelmien mukaisesti. Jos kaikki menee suunnitellusti, valokuidun rakentaminen alkaa jo tämän kesän aikana.

 

On hienoa miten oulaistelaiset ovat ottaneet kuituasian omakseen.
Huolimatta lyhyestä myynti- ja markkinointiajasta, asiakkaita on jo yli 500.
Näin toteaa Oulaisten Kuidun projektipäällikkö Matti Heikkinen.
”Jos tätä tämänhetkistä asiakasmäärää verrataan muiden vastaavia verkkoja rakentaneiden tahojen myynteihin, voidaan reilusti sanoa, että olemme toistaiseksi onnistuneet vähintäänkin yhtä hyvin kuin alueellamme keskimäärin. Toki valtuuston asettamasta 60 prosentin tavoitteesta (noin 2000 asiakasta) puuttuu vielä paljon, mutta tällä hetkellä liittymämyynti käy kiivaana ja uskomme, että saavutamme tavoitteen itse itsellemme asettamassamme aikataulussa eli heinäkuun loppuun mennessä.”

Heikkinen myöntää, että aikataulu on tiukka.
”Aikataulumme on toki tiukka, mutta sitä valitessamme punnitsimme eri aikatauluvaihtoehtojen vaikutusta kokonaisrakentamisaikatauluun ja tällä tavalla saimme lisää rakentamisaikaa. Valtion tuen tukiehtojen mukaisesti verkon tukikelpoisten osien tulee olla valmiit ensi vuoden loppuun mennessä, mutta tällä hetkellä suunnitelmamme mukaisesti pyrimme rakentamaan koko verkon ensi vuoden aikana valmiiksi.”
Tukihakemuksen ja kilpailutusten osalta Oulaisten kuituhanke on päässyt etenemään aikataulun ja suunnitelmien mukaisesti.
”Valtion tukipäätös on käynyt kuituyhtiössämme lausunnolla ja tukea on tulossa kutakuinkin se määrä, mitä sitä haettiin. Kilpailutukset rakentamisesta ja komponenteista ovat päättyneet ja voidaankin jo sanoa, että kaikki palaset verkon rakentamistöiden aloittamiseen ovat olemassa. Meillä on siis valmius aloittaa rakentamistoimenpiteet jo kuluvan kesän lopulla, kun riittävä tilaajamäärä saadaan kokoon ja sitä myötä saamme kaupungilta luvan rakentamisen aloittamiseen. Kun rakentaminen alkaa, olemme yhteydessä aikataulujen ja tonttireittien osalta jokaiseen asiakkaaseemme.”

Projektipäällikkö kehottaa ihmisiä olemaan yhteydessä kuituyhtiöön pikaisesti, jos suunnitelmissa on liittyminen.
”Tiedämme, että oulaistelaisissa on kuitenkin vielä paljon myös heitä, jotka ovat päättäneet tilata valokuidun tai Asuntokaistan palvelut, mutta eivät vielä ole ehtineet tilausta tekemään. Tilauksen tekeminen ei vie muutamaa minuuttia kauempaa, joten tervetuloa tekemään tilaus kotisivullemme, tapahtumiimme, yhteistyökumppaneiden kautta tai soittamalla meille.”

Heikkisellä on kerrottavana hyviä uutisia taloyhtiöasiakkaille.
”Yhtiön hallitus päätti antaa myös kaikille Asuntokaistan tilaajille huoneistokohtaisen päätelaitteen veloituksetta. Eli kaikki heinäkuun loppuun mennessä Asuntokaistan tilaavat, ja jo tilanneet, saavat internetyhteyden käyttämiseen tarvittavan noin 100 euron arvoisen päätelaitteen ilmaisena tilaajalahjana.”
Liittymäsopimuksen voi tehdä esimerkiksi osoitteessa www.oulaistenkuitu.fi

Takaisin Jutut -sivulle