Ylivieskassa vahingoitettu voimalinjoja – poliisi epäilee tekijäksi metsästäjää

Poliisille on tehty ilmoitus kahdesta voimalinjavauriosta Ylivieskassa. Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja molemmista tapauksista.

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan voimajohdon virtajohdinta on vahingoitettu Isonevalla, Ylivieskan lentokentän koillispuolella. Vahinko havaittiin 18. lokakuuta 2022. Poliisi tutkii tapausta vahingontekorikoksena, mutta nimike saattaa tutkinnan aikana muuttua.

Ylivieskassa on sattunut myös toinen vastaavanlainen tapaus: Liiankankaan metsätien lähellä olevassa maastossa todettiin johtovaurio 2. lokakuuta 2022. Tässä tapauksessa on vaurioitunut valokuituja sisältävä ukkosjohdin.

Molemmat vauriot ovat aiheuttaneet paljon työtä ja rahassakin mitattuna merkittävää vahinkoa. Poliisi epäilee vaurioiden syntyneen, kun joku on ampunut lintuja.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä molemmista rikoksista. Tietoja voi antaa soittamalla Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194 tai Ylivieskan palvelupäivystyksen puhelinnumeroon 0295 416 409.

Poliisi myös muistuttaa, että metsästäjällä on vastuu huolehtia siitä, ettei hänen ampumansa laukaus aiheuta vaaraa tai vahinkoa kenenkään omaisuudelle.

Takaisin Jutut -sivulle