Yrittäjä Marika Unga: ”Minulla tuli jalkahoitoja ikävä”

Marika Ungan hetkeksi sivuun jäänyt yritys toimii jälleen uudella innolla.

 

Oulaisten Yritystalosta löytyy kotoisaksi sisustettu huone, jossa toimii jalkahoitoja tarjoava Kepeä Askel.
Kepeän Askeleen perusti Marika Unga jo vuonna 2010. Neljän vuoden jälkeen toiminta jäi tauolle, mutta nyt yritys on palannut toimintaan uudella innolla.
”Minulla tuli jalkahoitoja ikävä – yksinkertaisesti”, Unga naurahtaa.
”Kun lopetin yrityksen 2014, ajattelin, että säilytän välineistön siltä varalta, jos joskus vielä jatkan. Sitten tuli vastaan elämäntilanne, jolloin oli taas mahdollista ottaa toiminimi uudelleen käyttöön.”
Ungan tarjoama jalkahoito on terveydenhuollon palvelu ja hänellä on lakisääteinen potilasvakuutus.
”Olen saanut terveydenhuollon koulutuksen jalkahoitoihin. Peruskoulutukseltani olen lähihoitaja ja lisäksi olen käynyt jalkojenhoidon ammattitutkinnon. Perusjalkahoitoon kuuluu jalkojen kunnon tarkistaminen, kynsien ja ihon hoito, rasvaushieronta sekä kotivinkit. Hoitoon sisältyy perusjalkahoidon lisäksi esimerkiksi diabeetikoilla jalkojen tarkempi tutkiminen, kuten tuntotestin tekeminen.”

Kepeä Askel tarjoaa jalkahoitoja myös koti- ja laitoskäynteinä.
”Useimmiten teen ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille jalkahoidon heidän kotonaan. Kotikäyntejä ei kovin montaa päivään mahdu, korkeintaan kolmesta neljään asiakasta, sillä paikasta toiseen siirtyminen vie aikaa. Kotikäynneissä hyvää on se, että esimerkiksi yksin asuville ikäihmisille on tärkeää, että joku tulee käymään. Teen jalkahoitoja myös hoitohuoneessani, jossa palvelen kaikenikäisiä.”
Unga painottaa, että vaikka hänen hoitonsa ovat terveyspainotteisia, voi hänen luonaan käydä myös pelkästään rentoutumassa.
”Ei tarvitse olla mitään jalkahoitoa tarvitsevaa sairautta. Jalkojenhoito on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyden ylläpitämistä. Hoidan jalkoja terveysnäkökulmasta, hemmottelua unohtamatta!”

Tiia Riikonen

Takaisin Jutut -sivulle